Index:


 
 
Förlaget
Förlagets tjänster
Lektör
Tips&tricks;  
 

forlaget@ochsavidare.se

ochsåvidare
c/o Skog
Svarttorp Berget 208
64010 Högsjö
tel +46704040674


     

Lektörsarbete:

Behöver du någon som uppriktigt läser ditt manus? Sedan senvintern 2004 erbjuder jag en lektörstjänst vars kriterier är att jag inte bedömer manus jag inte tycker om. Således passeras det första nålsögat redan på diskussionsstadiet.

Det jag inte tycker om är ofärdiga ideer, dåligt utförande, hafsigt hanterande och att inte ta sig själv på allvar.
   Ibland känner jag att jag inte räcker till för en rättvis bedömning.
   Och ibland har jag helt enkelt inte tid att ta till mig någon annans hjärteblod.

Det jag tycker om (och vill jobba med) är ambitiösa tankar, gärna passionerade, mycket gärna språkligt drivna och genomarbetade, allra helst där jag som läsare hamnar i händerna på en författare som vet att jag redan svalt betet och inte ens vill komma loss från kroken.

Jag kan hantera de flesta sorters texter: Mac, Windows, DOS, Unix/Linux, men föredrar en oformatterad text enligt "spara som ren text" i en ordbehandlare. Försök om möjligt att låta texten vara i ett etablerat format. Manuset skickas lämpligen per mail.

Jag ger kritik på språklig konsekvens, innehåll, rytm, tempo, språklig och teknisk hantering, adjektiv, synonymbehov och ett övergripande betyg. Det är inte alls säkert att min kritik leder till att det är lättare att få romanen utgiven, men jag kan bidra till att författarskapet utvecklas.

Sedan 1984 har jag skrivit skönlitterärt med ambition att bli utgiven, och 1988 blev jag antagen av två kommersiella förlag med varsin titel (Alba och Gidlunds). Jag har gått BiskopsArnös Skrivarkurs (1985-86), läst Nordiska Språk på Stockholms Universitet (1992-93), samt jobbat som översättare (1993-94). 2006 fick jag ett stipendium av Författarfonden.
   Från och med 2003 ger jag ut mina böcker på eget förlag. Antagligen finns jag på ditt lokala bibliotek.

Exempel på utlåtanden:
  en
  två

Exempel på författarkommentarer:
  kommentarer